Папа Римський Франциск змінив текст молитви "Отче наш" - відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський Франциск змінив текст молитви "Отче наш" - відома причина

Папа Римський Франциск змінив текст молитви "Отче наш" - відома причина
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск змінив текст молитви "Отче наш". Що цікаво, зміни стосуються лише одного рядка, проте над ними у Ватикані працювали понад 16 років, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Avvenir.

Вказано, що мова йде про рядок, який звучав так: "І не веди нас у спокусу". Його єпископи та експерти змінили на: "Не дай нам піддатися спокусі", Глава католицької церкви вже пояснив зміни.

Папа Франциск підкреслив та попросив усіх запам'ятати, що Бог не вводить людину у спокусу, тому попередній варіант був хибним.

"Бог навпаки – допомагає людині з неї вибратися", - наголосив він.

Варто зазначити, що правки у молитві набудуть чинності протягом декількох місяців.

Окрім того, Ватикан також схвалив зміни у гімні "Слава у вишніх Богу". Замість слів "і на землі мир людям доброї волі" тепер звучатимуть "мир на землі людям, коханим Богом".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Папа Римський Франциск прийме президента Росії Володимира Путіна 4 липня в Ватикані. За попередніми даними, буде обговорюватися ситуація в Україні та на Близькому Сході.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?