Папа Римський прокоментував війну на Донбасі після зустрічі з Володимиром Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський прокоментував війну на Донбасі після зустрічі з Володимиром Путіним

Папа Римський прокоментував війну на Донбасі після зустрічі з Володимиром Путіним
Джерело:  24 канал

5 липня у Ватикані пройшла зустріч Папи Римського Франциска з митрополитами та іншими ієрархами УГКЦ. Під час цієї зустрічі глава католицької церкви засудив війну на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24 канал».

Зокрема, Папа Римський повідомив, що Україна зараз переживає «важку та делікатну» ситуацію.

«Вже понад п’ять років Україна поранена конфліктом, який багато хто називає «гібридним». Він який складається з воєнних дій, де відповідальні маскуються», – заявив Франциск.

Папа Римський назвав війну на Донбасі конфліктом, в якому найслабші та найменші платять найвищу ціну.

«Це конфлікт, обтяжений пропагандистськими фальсифікаціями та різнорідними маніпуляціями, а також спробами втягнути релігійний аспект», – додав Франциск.

У своєму виступі він закликав католицьку церкву в Україні до єдності і пильності.

Як відомо, напередодні зустрічі з українськими ієрархами Папа Римський Франциск мав розмову з лідером Росії Володимиром Путіним. Як і 4 роки тому, президент Росії запізнився на зустріч на годину.

Під час переговорів обговорювалися проблеми Сирії, України та Венесуели. Крім того, Папа Римський підняв тему екології та «деяких питань, які є значимими для життя католицької церкви в Росії». Пізніше було повідомлено, що Франциск висловив «щире і неймовірне задоволення» від зустрічі з Путіним.

До останньої зустрічі у Ватикані Володимир Путін вже двічі зустрічався Папою Франциском – у листопаді 2013 і в червні 2015 року.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому Папа Римський Франциск змінив текст молитви «Отче наш».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?