ПАР створив комісію для розслідування можливих постачань зброї до Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

ПАР створив комісію для розслідування можливих постачань зброї до Росії

ПАР створив комісію для розслідування можливих постачань зброї до Росії
Джерело:  online.ua

 Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса вирішив створити комісію, яка візьметься за перевірку інформації про те, що з країни постачали зброю до Росії.

Джерело: The Guardian

ПАР створив комісію для розслідування можливих постачань зброї до РФ

Президент вирішив провести розслідування у зв'язку із серйозністю звинувачень, ступенем суспільного інтересу та впливом цього питання на міжнародні відносини Південної Африки, - сказано у заяві президента.

Зазначимо, що лідер ПАР так відреагував на заяву посла США Рубена Брігеті. На думку американського дипломата, на борт російського корабля, який пришвартувався до військово-морської бази у Саймонстауні у західній частині Кейптауна у грудні минулого року, завантажили зброю з ПАР.

Такі звинувачення викликали дипломатичний конфлікт між США, ПАР та Росією та поставили під сумнів нейтральну позицію ПАР щодо війни в Україні.

При цьому в Білому домі відмовилися підтверджувати інформацію про постачання зброї з ПАР до Росії.

США звинуватили ПАР у постачанні боєприпасів Росії

Посол США в Південно-Африканській республіці Рубен Брігеті заявив про співпрацю ПАР з Росією, яка розв’язала повномасштабну війну проти України.

Серед речей, які ми відзначили, було причалювання вантажного судна до військово-морської бази Саймонстаун із 6 по 8 грудня 2022 року, яке, як ми впевнені, завантажило зброю та боєприпаси на це судно, коли воно поверталося до Росії, – зазначив він.

Брігеті сказав, що США дуже серйозно ставляться до цього питання.

Озброєння росіян надзвичайно серйозне, і ми не вважаємо цю проблему вирішеною, і ми хотіли б, щоб ПАР почала практикувати свою політику неприєднання, – наголосив дипломат.

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса заявив, що його уряд вже вивчає повідомлення про те, що країна постачала зброю Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?