Паралімпіада-2020: мультимедаліст Крипак виборов ще одне золото для України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Паралімпіада-2020: мультимедаліст Крипак виборов ще одне золото для України

Паралімпіада-2020: мультимедаліст Крипак виборов ще одне золото для України
Джерело:  online.ua

Український плавець Максим Крипак зміг вибороти для нашої країни ще одну золоту медаль на Паралімпіаді-2020 в Токіо. Спортсмену вдалося продемонструвати найкращий результат у запливі на 200 метрів комплексним плаванням.

Джерело: Фейсбук-сторінка "Paralympic Games"

Крипак завоював для України 5 золото на Паралімпіаді-2020

Варто звернути увагу на те, що Максим Крипак вже з перших метрів дистанції у класі SM10 захопив лідерство. Боротьбу йому нав'язав італієць Стефано Раймонді. Проте українцю вдалося після екватору відірватися від суперника та фінішувати першим.

Що важливо розуміти, наш спортсмен здобув перемогу з паралімпійським рекордом. Крипак перевершив показник іншого українця Дениса Дуброва. Раймонді став другим. Трійку призерів замкнув Бас Таккен із Нідерландів.

Результати запливу:

1. Максим Крипак (Україна) – 2:05.68 (паралімпійський рекорд)
2. Стефано Раймонді (Італія) – 2:07.68
3. Бас Таккен (Нідерланди) – 2:11.39

Як уже згадувалося раніше, це п'яте "золото" Крипака у Токіо та 7 медаль Паралімпіади-2020. Тепер у скарбниці українця 10 золотих нагород Паралімпійських ігор у кар'єрі та 15 медалей різних ґатунків.

Не можна також не згадати про те, що я перемога стала другою для України 3 вересня.

Наша збірна посідає 4 місце у загальному медальному заліку, у нашому активі вже 22 золота, 44 срібла та 26 бронзових нагород. Загалом, українська збірна змогла вибороти 92 медалі станом на 12:00 3 вересня. На першому місці за кількістю медалей наразі знаходиться Китай, який завоював уже 173 нагороди, на другій сходинці Британія з 105 медалями, а на третій - РФ, у якої 102 медалі.

Таблиця загальних результатів Паралімпіади-2020 (фото - olympics.com/tokyo-2020/paralympic-games)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?