Паралімпіада 2020: Роман Полянський та Оксана Зубковська завоювали золоті медалі в Токіо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Паралімпіада 2020: Роман Полянський та Оксана Зубковська завоювали золоті медалі в Токіо

Паралімпіада 2020: Роман Полянський та Оксана Зубковська завоювали золоті медалі в Токіо
Джерело:  online.ua

Збірна України завоювала ще дві золоті медалі на Паралімпіаді 2020 в Токіо. Чемпіонами стали Роман Полянський, який зі значним відривом завоював золоту медаль в академічному веслуванні, і легкоатлетка Оксана Зубковська. У скарбничці української збірної вже 10 золотих медалей. Наша збірна на 5 місці в загальному медальному заліку змагань.

Джерело: офіційний сайт Паралімпіади в Токіо.

Одесит Роман Полянський завоював золоту медаль в академічному веслуванні в класі PR1. Дистанцію 2000 метрів український паралімпієць подолав за 9 хвилин 48,78 секунди. Українець випередив головного суперника з Австралії на 12 секунд. До речі, на попередній Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро Роман Полянський завоював золоту медаль на дистанції 1000 метрів в класі ASM1x.

Оксана Зубковська виграла золоту медаль зі стрибків у довжину в класі Т12 з результатом 5,54 метра. Її головними суперницями були Сара Мартінес з Іспанії і Лінда Хамрі з Алжиру - вони отримали срібну і бронзову медалі. Для Зубковської ця медаль стала четвертим олімпійським золотом. Українська лекгоатлетка вигравала золото на Паралімпіаді в Пекіні, Лондоні і Ріо-де-Жанейро.

Оксана Зубковська - чемпіонка Паралімпіади в Токіо (фото - скріншот)

Україна на Паралімпіаді в Токіо

На рахунку української збірної на Паралімпіаді-2020 на 29 серпня вже 36 медалей, 10 з яких - золоті, 17 - срібні, 9 - бронзові. Наша команда паралімпійців займає 5 місце в загальному медальному заліку. За минулу добу паралімпійці України завоювали 12 медалей - з них 5 золотих.

Чемпіони України:

  • Євген Богодайко (100 м брас);

  • Максим Кріпак (100 м вільний стиль), який встановив світовий і паралімпійський рекорди;

  • Михайло Сербін (100 м на спині);

  • Єлизавета Мерешко (100 м брас), яка отримала третю паралімпійську нагороду і стала двократною чемпіонкою Ігор Паралімпіади в Токіо,

  • Денис Дубров (200 м комплексне плавання).

Срібні нагороди вибороли:

  • Наталя Морквич у фехтуванні на візках (рапіра, категорія А) - це її перша паралімпійська медаль,

  • Роман Данилюк в легкій атлетиці (штовхання ядра),

  • Ірина Гусєва в дзюдо (вагова категорія до 63 кг),

  • Віктор Смирнов в плаванні на дистанції 100 м на спині - це його п'ятнадцята паралімпійська нагорода і п'яті Паралімпійські ігри.

Бронзові нагороди завоювали Максим Ніколенко та Іван Май в індивідуальних змаганнях по настільному тенісу, а також Руфат Магомедов по дзюдо (вагова категорія до 73 кг).

Медальний залік Паралімпіади 2020 в Токіо на 29 серпня (інфографика - olympics.com)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?