Парамедикиня Тайра стала лауреаткою премії Держдепу США
Категорія
Україна
Дата публікації

Парамедикиня Тайра стала лауреаткою премії Держдепу США

Парамедикиня Тайра стала лауреаткою премії Держдепу США
Джерело:  online.ua

Українська волонтерка і парамедикиня Юлія Паєвська з позивним Тайра стала лауреаткою премії International Women of Courage (IWOC) від Державного департаменту США.

Джерело: Держдеп США

Тайра продемонструвала надзвичайну моральну та фізичну мужність

Юлія Паєвська мужньо та відчайдушно захищала Україну від нещадної російської агресії.

Жінка надавала медичну допомогу учасникам Революції Гідності у 2013 році, а як керівник волонтерського підрозділу парамедиків "Ангели Тайри" проводила тактичну медичну підготовку на лінії фронту на Донбасі з 2014 по 2018 рік, - зазначив Держдеп США.

Однак відомою Паєвська стала завдяки своїй роботі з таємної зйомки та контрабандного вивезення відеоматеріалів з задокументованими звірствами, які скоїли російські військові в Маріуполі.

Нагородження Юлії Паєвської

У середу, 8 березня, у Білому домі відбудеться церемонія нагородження.

Захід проведуть держсекретар Ентоні Блінкен і перша леді США Джилл Байден.

Крім Паєвської, лауреатками премії стали представниці ще 10 країн – Афганістану, Аргентини, Центральноафриканської Республіки, Коста-Рики, Ефіопії, Йорданії, Казахстану, Малайзії, Монголії та Польщі.

Нагорода Державного секретаря США IWOC присуджується вже 17-й рік поспіль жінкам з усього світу, які продемонстрували виняткову мужність, силу та лідерство в захисті миру, справедливості, прав людини, гендерної справедливості та рівності, а також розширення прав і можливостей жінок і дівчат.

Тайра в полоні

Російські окупанти затримали Паєвську 16 березня 2022 року, коли вона намагалася евакуювати жінок і дітей з Маріуполя до Запоріжжя, незважаючи на її чіткий некомбатантський статус.

У полоні Паєвська провела три місяці. Весь цей час парамедикиня жила в крихітній камері з 22 іншими жінками, схудла на 20 кілограмів та зазнала катувань і побиття.

Ба більше, кремлівські пропагандисти брехливо затаврували її на міжнародному рівні як фашистку та воєнну злочинницю.

Однак Паєвська не змогла мовчати і після звільнення переконливо виступила на захист української демократії та незалежності як вдома, так і за кордоном.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?