Парамедикиня Тайра дала свідчення про російський полон перед Гельсінською комісією в США
Категорія
Україна
Дата публікації

Парамедикиня Тайра дала свідчення про російський полон перед Гельсінською комісією в США

Парамедикиня Тайра дала свідчення про російський полон перед Гельсінською комісією в США
Джерело:  online.ua

Українська парамедикиня Юлія "Тайра" Паєвська дала свідчення перед Гельсінською комісією в США. Вона розповіла про блокаду Маріуполя та своє перебування у російському полоні.

Джерело: посол України у США  Оксана Маркарова, The Guardian

Тайра розповіла про блокаду Маріуполя та полон

Це був дуже потужний виступ з правдою про жахи російської блокади Маріуполя та про тримісячне перебування в нелюдських умовах у полоні окупантів, нічим не обмежену жорстокість російських загарбників-терористів і закликала наших американських друзів збільшити допомогу Україні, збільшити тиск на росію, допомогти нам захистити не тільки Україну, а й весь цивілізований світ, - написала Маркарова.

Вона зазначила, що ці свідчення важливі для притягнення Росії до відповідальності за всі ці злочини та для привернення уваги до необхідності збільшення спільних зусиль по звільненню всіх захисників та цивільних яких Росія незаконнно захопила і утримує, порушуючи всі міжнародні норми.

Тайра перерахувала для комісії деякі звірства, свідком яких стала в Маріуполі та в полоні.

Вагітні в'язні, їхня доля невідома ні рідним, ні державі. Боєць, якого били три години, а потім кинули в підвал, як мішок. І лише через день до нього хтось прийшов. Мертва дитина на руках у матері. Семирічний хлопчик із кульовими пораненнями помирає в мене на колінах, тому що в цьому випадку я не могла відвернути смерть . Ув'язнені у своїх камерах тижнями кричали і вмирали від тортур без будь-якої медичної допомоги під час цього пекла. Єдине, що вони відчували перед смертю, це знущання та додаткові побиття. Півмільйонне місто гине на моїх очах під авіаударами, методичними, спланованими. Авіаудари по лікарнях і житлових кварталах. В’язні, яких їхні вбивці змусили зняти одяг перед тим, як їх повільно вбивали та забили. Спеціально підготовлені камери тортур.

Паєвська розповіла, що, катуючи, російський солдат запитав її: «Ви знаєте, чому ми це робимо з вами?». «Тому що ти можеш», — відповіла вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?