ПАРЄ може повернути РФ до складу Асамблеї - в Україні жорстко відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

ПАРЄ може повернути РФ до складу Асамблеї - в Україні жорстко відреагували

ПАРЄ може повернути РФ до складу Асамблеї - в Україні жорстко відреагували
Джерело:  online.ua

3 червня ПАРЄ схвалила проект резолюції, яка може ускладнити накладання санкцій на російську делегацію. Українські дипломати наголошують, що повернення Росії до Асамблеї підірве довіру до цієї організації і змусить Україну переглянути своє ставлення до неї. З такою заявою виступив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, передає ONLINE.UA.

Дипломат пояснив, що якщо за резолюцію таки проголосують, то РФ зможе повернутися в ПАРЄ і лобіювати скасування запроваджених проти неї санкцій.За його словами, Європі потрібна єдність і згуртованість, щоб корупція і шантаж РФ не спрацювали.

"Звичайно, нічого архікритичного не сталося, але повернення Росії до ПАРЄ несе в собі загрозу довіри до цієї організації. З нашого боку, найімовірніше, буде корекція ставлення до цієї організації у більш функціональний спосіб. Оскільки Рада Європи, її парламентський вибір мають забезпечувати, насамперед, права людини й дотримання основних положень. На жаль, Росія цього не робить, і західні країни їй це пробачають", - зауважив Боднар.

Як повідомляв ONLINE.UA, повернення делегації РФ до ПАРЄ при повному нехтуванні Росією вимог організації стане моральною капітуляцією Ради Європи та поширенням непокараного зла. Це зазначається у відкритому зверненні українських правозахисних організацій до комітету ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?