"Це стане капітуляцією": правозахисники зробили попередження щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це стане капітуляцією": правозахисники зробили попередження щодо РФ

"Це стане капітуляцією": правозахисники зробили попередження щодо РФ

Повернення делегації РФ до ПАРЄ при повному нехтуванні Росією вимог організації стане моральною капітуляцією Ради Європи та поширенням непокараного зла. Це зазначається у відкритому зверненні українських правозахисних організацій до комітету ПАРЄ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Як відомо, 3 червня, регламентний комітет ПАРЄ обговорить повноваження національних делегацій, зокрема, російської, та може ухвалити рішення, що призведе до повернення російської делегації до роботи в асамблеї.

Правозахисники нагадали ПАРЄ, що Росія навіть не розпочала виконувати жодну із висловлених їй рекомендацій у резолюціях ПАРЄ, фактично зневажаючи статутні вимоги організації-члена Ради Європи.

"Більше того, ситуація тільки погіршується і прикладів грубих порушень Росією міжнародних стандартів прав людини на окупованій нею території Криму та в зоні збройного конфлікту на Донбасі стає дедалі більше... У світлі цих фактів безумовне повернення російської делегації до ПАРЄ виглядає моральною капітуляцією Ради Європи як міждержавної організації, котра дбає про забезпечення прав людини… Рішення про можливе повернення до ПАРЄ російської делегації при повному нехтуванні Росією вимог цієї організації є не підтримкою російського громадянського суспільства, а ударом по його цінностям і моральним засадам", - сказано у зверненні.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Україні нарешті відреагували на рішення  Комітету міністрів Ради Європи, яке є сприятливим для повернення російської делегації у ПАРЄ. Так, постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав його суперечливим та ганебним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?