ПАРЄ не прийняла рішення, яке вдарило б по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

ПАРЄ не прийняла рішення, яке вдарило б по Україні

ПАРЄ не прийняла рішення, яке вдарило б по Україні

Парламентська асамблея Ради Європи відмовилася  вимагати від України проведення довиборів у Верховну Раду на окупованих територіях Донбасу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Европейскую правду.

Поправку, в якій містилася вимога про вибори, запропонував проросійський депутат з Німеччини Андрій Гунько і модифікував німецький доповідач Аксель Фішер.
У цьому реченні пропонувалося затвердити норму про те, що "проблема непредставленности у Верховній Раді окремих регіонів Донецької та Луганської областей має бути вирішена якомога швидше".


Читайте також: Глава Ради Європи неприємно здивував виступом в ПАРЄ

Поправку підтримали більшість депутатів профільного комітету ПАРЄ, була висока ймовірність його підтримки в сесійній залі.


У свою чергу, делегація України і кілька проукраїнських депутатів скористалися правилами ПАРЄ, щоб не допустити постановку даної норми на голосування поправку, яка має статус "усною", можна зняти з розгляду, якщо під час її розгляду не менше 10 депутатів будуть проти неї.


Після цього пропозиція була автоматично відхилено. Початкову пропозицію Андрія Гунько також не набрала голосів.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  делегати ПАРЄ переобрали президентом організації іспанця Педро Аграмунта, котрий одразу заявив про намір повернути делегацію Росії на засідання Асамблеї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?