ПАРЄ озвучила свої безкомпромісні вимоги Україні після скандалу з КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

ПАРЄ озвучила свої безкомпромісні вимоги Україні після скандалу з КСУ

ПАРЄ озвучила свої безкомпромісні вимоги Україні після скандалу з КСУ
Джерело:  online.ua

Резонансний скандал навколо Конституційно суду Україні досі не вщухає. Ба більше, на нього продовжують реагувати впливові політики та міжнародні гравці. Так, нещодавно співдоповідач Парламентської асамблеї Ради Європи з моніторингу України Альфред Геєр закликав команду українського лідера Володимира Зеленського захистити систему електронного декларування та НАБУ від наслідків, створених рішенням Конституційного суду, але й не порушувати незалежності суду. На переконання політика, рішення КСУ може мати далекосяжні шкідливі наслідки для антикорупційних органів та їхньої здатності ефективно боротися з корупцією, у тому числі серед представників судової системи, передає ONLINE.UA.

"Я закликаю владу вжити усіх необхідних кроків для відновлення ефективного функціонування системи електронного декларування та уточнити юридичний статус Національного антикорупційного бюро України. У той же час, я застерігаю владу від будь-яких кроків, які можуть зашкодити верховенству права та незалежності судової гілки влади в Україні. Я поділяю занепокоєння, висловлене президентами GRECO та Венеційської комісії," — наголосив Альфред Геєр.

Варто звернути увагу на те, що 3 жовтня влада Європейського Союзу офіційно попередила, що Київ повинен невідкладно відновити антикорупційну інфраструктуру, наголосивши, що це є умовою надання фінансової допомоги та безвізу з ЄС. Також відомо, що український лідер Володимир Зеленський провів термінові переговори з очільником Венеційської комісії Джанні Букіккіо. За підсумками перемовини команда Офісу президента розповіла, що Венеційська комісія запропонувала нашій країні експертизу для виходу з кризи, що виникла внаслідок скандального рішення КСУ.

Уже 4 листопада очільник РНБО Олексій Данілов озвучив останнє попередження одіозному керівнику Конституційного суду Олександру Тупицькому. Він закликав останнього невідкладно подати у відставку і готуватися відповідати в суді.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Андрій Богдан  розкрив неочікувану правду про Зеленського та КСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?