ПАРЄ планує змінити механізм введення санкцій: що це означає
Категорія
Світ
Дата публікації

ПАРЄ планує змінити механізм введення санкцій: що це означає

ПАРЄ планує змінити механізм введення санкцій: що це означає
Джерело:  online.ua

Парламентська асамблея Ради Європи в січні наступного року хоче змінити принцип голосування за санкції проти країн-членів Ради Європи, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "DW".

Наразі відомо, що комітет ПАРЄ з політичних питань і демократії проголосував за підготовку відповідної резолюції. В Асамблеї вважають, що резолюція дозволить гармонізувати діяльність органів РЄ.

"Зокрема, зміна принципів голосування може ускладнити введення санкцій проти національних делегацій. Зараз у ПАРЄ рішення про введення санкцій проти делегацій ухвалюють простою більшістю. Для прийняття важливих рішень в Комітеті міністрів РЄ для прийняття рішення необхідна підтримка в дві третини голосів", - сказано в повідомленні.

Як відомо, українська делегація відмовилася брати участь в осінній сесії ПАРЄ на знак протесту проти повернення РФ. Разом з Україною бойкотувати ПАРЄ вирішили Литва, Латвія, Естонія, Грузія і Польща.

Ще літом 2019 року ПАРЄ повернула Росії усі повноваження, незважаючи на те, що Москва не виконала жодної з семи резолюцій, які стали підставою для санкцій проти російської делегації. У відповідь на це делегація України залишила сесію асамблеї, а український парламент скасував запрошення для спостерігачів на виборах від ПАРЄ.

Як повідомляв ONLINE.UA, Захід може скасувати санкції проти РФ  у разі виходу України з мінських домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?