Парламент не може - у Зеленського повідомили важливу новину щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Парламент не може - у Зеленського повідомили важливу новину щодо Донбасу

Парламент не може - у Зеленського повідомили важливу новину щодо Донбасу
Джерело:  YouTube

Член команди президента країни Володимира Зеленського та очільник української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук неочікувано для всіх запропонував відмовитися від використання поняття "особливий статус" для Донбасу. На його переконання, замість "особливого статусу" краще використовувати поняття "особливий режим управління". За словами Леоніда Кравчука, поняття "Особливий режим адміністративного управління" більше відповідає реформі місцевого самоврядування і вже схваленим законам. Свою позицію перший президент України озвучив в ефірі телеканалу "Дом", передає ONLINE.UA.

На думку українського політика, внесення "особливого статусу" в Конституцію України, як цього вимагає команда Володимира Путіна, неможливо.

"Ми не знайдемо 300 голосів, які б проголосували за цю позицію. Парламент не може механічно проголосувати", - наголосив Леонід Кравчук.

Очільник української делегації переконаний, що дуже важливо шукати таку позицію, яка б відповідала інтересам сторін, але не ставила б Україну в становище, коли вона не виконує мінські угоди. Леонід Кравчук підкреслив, що згоден на компроміси, які приведуть до миру і повернуть Донбас під суверенітет України.
Окрім того, український політик вкотре озвучив низку червоних ліній: питання кордону, суверенітету, втрати незалежності, територіальної цілісності.

Варто нагадати, що на початку липня у Берліні відбулася зустріч радників "нормандської четвірки". Під час неї команда Володимира Путіна вимагала від України до 6 липня презентувати у межах тристоронньої контактної групи проєкт змін до Конституції щодо Донбасу. Йдеться про закріплення особливого статусу Донбасу в Конституції України. Зі свого боку Україна під час переговорів ТКГ категорично заперечувала можливість закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції України.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що очільник МЗС ФРН та член команди канцлерки Ангели Меркель, Гайко Маас, озвучив нову цікаву пропозицію — він підкреслив, що для відслідковування порушень режиму припинення вогню на Донбасі необхідно створити спеціальні структури. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?