Парламентська асамблея НАТО визнала злочини РФ проти України геноцидом
Категорія
Політика
Дата публікації

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини РФ проти України геноцидом

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини РФ проти України геноцидом
Джерело:  online.ua

22 травня Парламентська Асамблея одностайно НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом, а терористичний режим в РФ - рашизмом

Джерело: голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв

У НАТО визнали злочини РФ геноцидом українців

Чернєв зазначив, українська сторона добилася надзвичайно сильної декларації, яка буде мати далекосяжні політичні наслідки. Голосування відбулося під час сесіх Асамблеї в Люксембурзі.

Крім того, ПА НАТО закликала уряди своїх країн відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до НАТО, - додав представник України.

Він назвав це дипломатичною перемогою України. У декларації були враховані всі ключові побажання України.

У декларації підтримано міжнародний трибунал, допомогу Україні до перемоги і після неї, засуджено ідеологію рашизму.

Також документ містить підтримку відновлення територіальної цілісності України, санкцій, репарацій, плану Маршалла і багато іншого.

Чернєв додав, шо що віцепрезидент Парламентської асамблеї НАТО та депутат польського парламенту Міхал Щерба готував декларацію та допомагав у просуванні українських наративів.

Фундамент до саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарі країн Альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами, - додав Чернєв.

Нагадаємо, що 27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, яка зазначає, що примусова депортація українців до Росії є ознакою геноциду згідно з міжнародним правом.

Що відомо про рашизм

У квітні 2022 року президент Володимир Зеленський називав дії РФ «рашизмом».

Це нацизм — те, що вони робили: вбивства, катування, насильство над маленькими дітьми, зґвалтування... Усе, що відбувалося, це навіть не прояв — це і є нацизм. Історично їхня держава буде мати у книжках та історії таке слово, яке ніхто не вигадував і яке всі повторюють і в Україні, і в Європі — рашизм, - скзав він.

Цим терміном називають політичний режим РФ кінця 20-го та початку 21-го століть. Слово утворили поєднанням слів «Росія» та «фашизм».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?