Парламентські вибори 2019: як проголосувати під час відпустки або відрядження
Категорія
Україна
Дата публікації

Парламентські вибори 2019: як проголосувати під час відпустки або відрядження

Парламентські вибори 2019: як проголосувати під час відпустки або відрядження
Джерело:  online.ua

До дня голосування на позачергових парламентських виборах – 21 липня залишається все менше часу. Тим не менше, громадяни ще встигнуть при наявності потреби змінити місце голосування. Як повідомляє ONLINE.UA, законодавство передбачає таку можливість, але лише за певних умов. Щоб процедура зміни місця голосування пройшла успішно, громадянину потрібно врахувати наступні правила:

  1. До 15 липня необхідно звернутись до до найближчого Державного реєстру виборців. Це можна зробити або за місцем офіційної реєстрації, або там, де людина збирається проголосувати в день виборів. Зазвичай реєстр виборців розташований у приміщенні міської чи районної адміністрації.

  2. Мати із собою паспорт та бути готовим написати заяву. Бланк заяви можна завантажити та роздрукувати на сайті Державного реєстру виборців. Якщо це неможливо, можна скористатися тим бланком, який видадуть у відділенні реєстру вже на місці.

  3. Отримати посвідчення про зміну місця голосування. На цьому документі буде вказана дата виборів (21 липня 2019 року), а також номер виборчої дільниці для голосування. Іноді таке посвідчення видають не одразу, а просять зайти за ним, наприклад, наступного дня.

  4. 21 липня прийти на місце голосування з паспортом з 8:00 до 20:00.

Станом на сьогоднішній день правом змінити місце голосування вже скористалися понад 76 тисяч виборців. Така велика цифра пов’язана з сезоном відпусток та літніх канікул у студентів.

Нагадаємо, що кандидат в депутати Надія Савченко оголосила, що збирається провести «агітаційний тур» в ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?