Парламентські вибори опинилися під загрозою зриву - названа причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Парламентські вибори опинилися під загрозою зриву - названа причина

Парламентські вибори опинилися під загрозою зриву - названа причина
Джерело:  online.ua

Очільниця Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук попередила, що за діючою процедурою системи закупівель ЦВК не встигне роздрукувати бюлетені та підготувати виборчий процес, передає ONLINE.UA.

Чиновниця наголосила, що на даний момент є чимало проблем, які є дуже суттєвими для забезпечення передвиборчої кампанії у відповідності до законодавства. Серед них - питання пов'язані з неузгодженостями закону про вибори народних депутатів і проблеми, пов'язані з законом про державні закупівлі.

 "На жаль, я сьогодні спостерігала заяву Максима Нефьодова, яка не відповідає дійсності у жодному своєму сенсі. І мені прикро це розуміти, тому що ЦВК ще з 2016 року підіймала це питання. І, безпосередньо я сиділа за одним столом з Максимом Нефьодовим у листопаді 2018 року, коли ми вирішували питання стосовно закупівель на президентські і порушували питання, чому воно є ще більш нагальним для виборів народних депутатів", - сказала Сліпачук.

Окрім того, очільниця ЦВК звернулася до президента, парламенту і Кабінету міністрів із проханням терміново ухвалити необхідні рішення, які дозволять провести позачергові вибори народних депутатів 21 липня 2019 року у відповідності до законів України і найкращих демократичних європейських практик.

"У протилежному випадку, за діючою процедурою системи закупівель, ЦВК не встигне роздрукувати бюлетені та підготувати виборчий процес", - пояснила Сліпачук.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Сліпачук заявила, що виборча парламентська кампанія починається згідно із законодавством на наступний день після оприлюднення указу президента про розпуск Верховної Ради – 24 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?