Партія Голос бунтує проти зняття недоторканності - відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Партія Голос бунтує проти зняття недоторканності - відома причина

Партія Голос бунтує проти зняття недоторканності - відома причина
Джерело:  online.ua

Партія "Голос" вимагатиме ухвалити альтернативний законопроєкт №2237-1 про зняття депутатської недоторканності, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу політсили.

"Монобільшість від "Слуги народу" хоче запровадити "контрольовану" недоторканність народних депутатів. Саме це передбачає поданий народними депутатами від "Слуги народу" законопроєкт №2237. Цей законопроєкт дає право розпочати кримінальне провадження проти депутата лише одній посадовій особі – генеральному прокурору", - кажуть в "Голосі".

 За словами представників партії, інші правоохоронні органи втрачають можливість навіть розпочати кримінальні провадження щодо нардепів. Саме тому політсила "Голос" вимагатиме ухвалити альтернативний законопроєкт №2237-1, підготовлений та зареєстрований 18 жовтня народною депутаткою Олександрою Устіновою.

 "За законопроектом "слуг", якщо депутата зловлять на місці вбивства в крові та з ножем – його не зможуть затримати. Поліцейським доведеться провести огляд місця події, потім поїхати до генерального прокурора, щоб той вніс відомості про злочин в реєстр, потім провести слідчі дії, а вже потім генпрокурор вручить підозру народному обранцю, а потім потрібно з’їздити в суд і отримати дозвіл на затримання депутата", - каже Устинова.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генпрокурор Руслан Рябошапка завернувся до Верховної Ради з поданням щодо зняття недоторканості з народного депутата 9-го скликання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?