Партія Вакарчука терміново звернулася до президента
Категорія
Політика
Дата публікації

Партія Вакарчука терміново звернулася до президента

Партія Вакарчука терміново звернулася до президента
Джерело:  online.ua

Партія Святослава Вакарчука "Голос" заявила, що оприлюднення розмов суддів Окружного адмінсуду Києва та виявлені факти можливого незаконного втручання суду в діяльність інших органів влади вимагають від президента Володимира Зеленського невідкладних дій, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт політсили.

"Щоб довести задекларований перед виборами намір оновити судову систему, закликаємо президента Володимира Зеленського публічно викласти свою позицію, сприяти притягненню фігурантів справи до відповідальності, гарантувати незалежне розслідування кримінальних проваджень щодо фактів саботажу судової реформи та пов'язаних корупційних схем, а також вжити заходів для зупинення проведення конкурсу на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів від уповноваженої Верховної Ради з прав людини", - сказано в заяві.

За словами представників партії, подібна реакція доведе готовність глави держави "відмовитись від "ручної" судової системи і по-справжньому перезавантажити судову реформу". На думку "Голосу", зволікання з боку влади створює умови для уникнення відповідальності фігурантами розслідувань і може свідчити про намір зберегти "кишенькові" суди.

Як повідомляв ONLINE.UА,  партія "Голос" готова об’єднуватися в коаліцію з політсилами,  які відповідають чітким умовам. З даною заявою виступив лідер партії Святослав Вакарчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?