Партія Вакарчука відкликала двох кандидатів у депутати - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Партія Вакарчука відкликала двох кандидатів у депутати - відома причина

Партія Вакарчука відкликала двох кандидатів у депутати - відома причина
Джерело:  online.ua

Партія "Голос" Святослава Вакарчука виключила зі свого переліку кандидатів у депутати в одномандатних округах двох претендентів – Тараса Шкітера та Євгена Кугука. Вказано, що вони не відповідали критеріям політсили. Що цікаво, обидва кандидати були пов'язані з проросійськими політичними силами в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу партії.

"Журналісти руху "Чесно" надали докази того, що кандидат у Волинській області Тарас Шкітер, який висувався по округу №22, був пов'язаний із діяльністю партії Віктора Медведчука "Український вибір". Водночас, прізвище кандидата у Києві Євгена Кугука, який висувався по округу №217, активісти знайшли у списках партії "Опозиційний блок" на позачергових парламентських виборах у 2014 році",- сказано в повідомленні.

Представники політсили наголошують, що ці факти суперечать принципам, якими партія "Голос" керується при виборі всіх без виключення кандидатів.

Також в "Голосі" просять активістів і надалі повідомляти про випадки недоброчесності серед їхніх кандидатів.

"Є червоні лінії, які ми не перетнемо. Зокрема – це приналежність до проросійських сил або співпраця з ними. Для нас це неприйнятно. Ми виступаємо за європейське майбутнє України, а ці люди схилялися до зворотного вектора", - каже антикорупційна активістка Олександра Устінова, яка у виборчому списку "Голосу" має 5 номер.

Як повідомляв ONLINE.UA, у команді нового президента Володимира Зеленського не відкидають у майбутньому можливість створення коаліції в тому числі з партією Святослава Вакарчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?