Партію "Голос" звинуватили у відмиванні шаленої суми
Категорія
Політика
Дата публікації

Партію "Голос" звинуватили у відмиванні шаленої суми

Партію "Голос" звинуватили у відмиванні шаленої суми
Джерело:  online.ua

19 листопада член фракції "Голос" Ярослав Юрчишин офіційно заявив, що антикорупційні органи виявили розтрату державних коштів керівництвом політичної сили.

Джерело:  Facebook-сторінка  Юрчишина з скан-копією звернення депутатського об’єднання "Справедливість",  повідомлення  на сайті НАЗК

В партії "Голос" стався новий розкол

"Керівництво партії "Голос" нагло краде кошти з державного бюджету. НАЗК знайшло певні нестикування у бюджеті "Голосу". Цьогоріч з держбюджету до казни Рудик і "Легітимного" (глузливе прізвисько для Железняка серед опозиційних членів до керівництва партії - ред.) має надійти 82 мільйони гривень. Це - річний бюджет партії. Втім, у ньому вже є щонайменше одна "дірка". На суму понад мільйон гривень!", - заявив Ярослав Юрчишин.

За словами представників НАЗК, керівництво політсили "Голос" придбало послуги у низки ФОПів на суму понад 1,3 млн гривень. Проте, що важливо розуміти, у фінансовій звітності відсутні докази надання підприємцями замовлених послуг.

Окрім того, наголошується, що майже 600 тисяч гривень з цієї суми виділили на "моніторинг ЗМІ та пошук інформації". Ярослав Юрчишин звертає увагу на те, що підприємці просто скопіювали текст публікацій громадянської мережі "Опора" і видали їх за свою роботу.

Згідно з останніми даними, наразі фінансування політичної сили "Голос" з державного бюджету призупинили. В 2021 році партії виділили майже 82 мільйони гривень.

"Столична поліція розпочала кримінальне розслідування за статтею Кримінального кодексу про порушення порядку фінансування політичних партій (частина 4 статті 159-1). Крім того, на думку Юрчишина, витрачені керівництвом партії гроші могли бути спрямовані на створення фейків про очільницю об’єднання "Справедливість" Олександру Устінову", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, Юрчишин спільно із ще 9 нардепами, обраними від партії "Голос", утворили власне депутатське об’єднання "Справедливість".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?