Парубій відповів Зеленському щодо затягування дати інавгурації
Категорія
Політика
Дата публікації

Парубій відповів Зеленському щодо затягування дати інавгурації

Парубій відповів Зеленському щодо затягування дати інавгурації
Джерело:  online.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв не затягувати розгляд проектів постанов народних депутатів, у яких пропонуються дати інавгурації нового президента. Про це спікер заявив в ході сьогоднішнього пленарного засідання парламенту, інформує ONLINE.UA.

За словами Парубія, дата проведення церемонії прийняття присяги глави держави буде розглядатися у четвер, 16 травня, на початку пленарного засідання. Поки що цьому перешкоджає те, що проекти не були розглянуті в профільному комітеті Ради.

«Я сподіваюся, сьогодні буде комітет, і ми будемо розглядати питання інавгурації першими», – заявив Андрій Парубій.

Раніше у команді Володимира Зеленського сподівалися, що депутати визначаться з датою інавгурації 14 травня. Але цього не сталося. Формальною причиною, чому питання щодо визначення дня проведення урочистої церемонії було перенесено, стала подача кількох різних проектів постанов.

На сьогодні в парламенті зареєстровано щонайменше 6 проектів, у кожному з яких міститься своя дата інавгурації. Кожен проект перед процедурою голосування має пройти розгляд у профільному комітеті.

З огляду на те, що Верховна Рада досі не визначилася з датою інавгурації, переможець президентських виборів Володимир Зеленский вчора опублікував емоційний пост у своєму Facebook, в якому назвав депутатів «дрібними брехунами».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?