Парубій затвердив Виборчий кодекс: що це означає
Категорія
Політика
Дата публікації

Парубій затвердив Виборчий кодекс: що це означає

Парубій затвердив Виборчий кодекс: що це означає
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій затвердив своїм підписом Виборчий кодекс. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter посадовця.

За його словами, він вдячний усім народним депутатам, що віддали свій голос під час голосування за відповідну ініціативу.

"Голова профільного Комітету Верховної Ради сьогодні підписав Виборчий кодекс з відкритими списками. І це відкрило для мене шлях - підписати закон і я невідкладно підписав Виборчий кодекс", - підкреслив Парубій.

Слід нагадати, липневі парламентські вибори відбулися за закритими списками. Це означає, що виборцеві треба було голосувати за політичну партію цілком, якщо він підтримує тих чи інших кандидатів та навіть якщо у списку є особи, які йому не подобається.

Відкриті списки, дискусія у Раді щодо яких тривала з листопаду 2017 року, мають на увазі персоніфіковане голосування у регіональних виборчих округах.

Як повідомляв ONLINE.UA, Парубій раніше звинуватив представників СБУ та ДБР у порушенні роботи Ради терміновими слідчими діями. Силовики прибули до будівлі парламенту для перевірки системи голосування у вівторок, 27 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?