Пашинян раптово виправдав рішення про "здачу" Нагірного Карабаху
Категорія
Світ
Дата публікації

Пашинян раптово виправдав рішення про "здачу" Нагірного Карабаху

Пашинян раптово виправдав рішення про "здачу" Нагірного Карабаху
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив, що тристороння угода з Азербайджаном та Росією дозволила запобігти колапсу в Нагірному Карабаху. Водночас це не дозволило азербайджанським військам оточити тисячі вірменських солдатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публічний виступ політика.

За його словами, немає жодних підстав звинувачувати уряд у "здачі" регіону.

"Мене звинувачують, що я здав Агдамський, Лачинський і Кельбаджарський райони. Але ця угода не про передачу, а про збереження. Документ підписаний в ситуації, коли впав Шуші та коли Генштаб ЗС Вірменії доповідав, що ресурси в проблематичні ситуації та керівництво Арцаха (Нагірний Карабах вірменською - ONLINE.UA) було згідно з цією думкою. Цим документом передано те, що по військовій і невійськовій оцінці ми могли не втримати, вірніше, не змогли б в цій ситуації втримати", - наголосив Пашинян.

Він нагадав про беззахисність центру регіону — міста Степанакерт, коли було підписано домовленість про припинення вогню.

"Після цього наші оборонні лінії до сьомої лінії могли б опинитися в оточенні й тисячі військових виявилися б в оточенні, загинули б, в результаті чого стався б повний колапс. На основі цієї оцінки та прийнято таке рішення", - додав Пашинян.

Про необхідність припинення вогню заявили одночасно у Головному штабі ЗС Вірменії. Його начальник звернув увагу на багатоденний аналіз ситуації, який передував ухваленню рішення.

Як повідомляв ONLINE.UA, Нагірний Карабах не потребує розміщення моніторингового центру, до якого долучиться Туреччина, стверджують у Кремлі. Російська влада наголосила, що це суперечить позиції Москви щодо врегулювання конфлікту Азербайджану та Вірменії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?