Паспорт не потрібен: банки здивували українців несподіваною новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Паспорт не потрібен: банки здивували українців несподіваною новиною

Паспорт не потрібен: банки здивували українців несподіваною новиною
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Національний банк України видав дозвіл банківським установам обслуговувати громадян без наявності внутрішнього паспорту. Його аналогом для відкриття та обслуговування рахунку може бути закордонний паспорт громадянина України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

Згідно з цим документом паспорт громадянина України для виїзду за кордон прирівнюється до внутрішнього паспорту при здійсненні банківських послуг особами-резидентами. Також банки зобов’язані обслуговувати громадян при наявності ID-картки.

Інформація про повне ім’я громадянина (у закордонних паспортах немає графи «по батькові») може встановлюватися банками на підставі інших офіційних документів, в тому числі ідентифікаційного номеру.

Водночас інші посвідчення особи, такі як водійське чи пенсійне посвідчення, "паспорт моряка", службова перепустка та інші документи, крім закордонного паспорту, не можуть прийматися банківськими установами для ідентифікації громадянина.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому у Данії місцеві банки почали видавати іпотеку під 0% на 20 років або під 0,5% на 30 років. Це стало можливим завдяки зниженню рівня облікової ставки Центрального банку Данії до 0,65%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?