Пастух і вовки. Військовий аналітик пояснив чи варто вірити ядерним погрозам Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Пастух і вовки. Військовий аналітик пояснив чи варто вірити ядерним погрозам Путіна

Пастух і вовки. Військовий аналітик пояснив чи варто вірити ядерним погрозам Путіна
Джерело:  online.ua

Військовий аналітик Шон Белл стверджує, що Путін зберігає загрозу ядерного конфлікту в центрі уваги західних лідерів з метою зупинити подальшу військову підтримку України з боку Заходу.

Джерело: Sky News

Що означають ядерні маневри Путіна

Повідомляється, що базування ядерної зброї на території Білорусі має обмежені військові переваги для Росії, оскільки міжконтинентальні балістичні ракети і так мають необмежений радіус дії.

Проте, за словами медіа, розгорнута ядерна зброя символізує "ядерний щит" для Білорусі.

Основною перевагою такого розгортання є нагадування про загрозу ядерного конфлікту, що може зупинити подальшу військову підтримку Заходу для України.

Шон Белл зазначив, що такі дії Путіна можуть бути ще одним прикладом брехні, який може мати наслідки.

Це нагадує історію про пастуха, який кричав про вовка, і коли вовк нарешті прийшов, ніхто не вірив хлопчику і він втратив своє стадо, – сказав він.

Чого очікувати від Путіна

Белл наголосив, що в угодах про нерозповсюдження ядерної зброї ніколи не передбачалося, що ядерні держави можуть зловживати своїм статусом для вторгнення в неядерні держави.

Зазначається, що вторгнення Путіна в Україну не зазнає успіху, тому він зробить усе, щоб завадити Заходу надавати військову підтримку Україні.

Весняний контрнаступ України може загрожувати окупованому Росією Криму, що має важливе значення для Путіна.

Очікується, що це змусить Путіна посилити свою ядерну риторику та може навіть привести ядерну зброю в бойову готовність.

Військовий аналітик зауважив, що важко уявити будь-які обставини, за яких Путін може застосувати ядерну зброю, адже йому є багато що втрачати.

Путін чітко дав зрозуміти, що має намір поставити загрозу ядерної війни в центр конфлікту, але також він може зрозуміти, що для досягнення своїх цілей йому потрібно зробити щось більше, ніж просто погрожувати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?