Росія заявила про облаштування сховища для ядерної зброї в Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія заявила про облаштування сховища для ядерної зброї в Білорусі

Росія заявила про облаштування сховища для ядерної зброї в Білорусі
Джерело:  online.ua

Представник Росіїї в ООН Василь Небензя на Радбезі заявив, що країна-агресорка Росія заявила про підготовку сховища для тактичної ядерної зброї в Білорусі. Змотивували таке рішення нібито “безпекою союзної держави” та брехнею про те, що США розмістила “понад 100 ядерних бомб” в Європі.

Джерело: засідання Радбезу ООН

Росія облаштовує ядерні сховища в Білорусі

Василь Небензя, представник Російської Федерації в ООН збрехав про те, що нібито, за “різними оцінками” США розмістили близько 100-150 ядерних бомб в Європі. Джерело Небензя при цьому не вказав, але стверджував, що зокрема тактична ядерна зброя США зараз знаходиться в Нідерландах, Італії, Бельгії, Німеччині і Туреччині.

На фоні відкритого прагнення НАТО нанести Росії стратегічної поразки, очевидно, що такі дії потребують від нас ухвалення всіх необхідних кроків у відповідь, в тому числі у військовій сфері, – заявив Небензя.

Представник РФ після цього цинічно заявив, що через це Росія буде реагувати “відповідним чином” задля забезпечення безпеки “союзної держави” Росії – Білорусі.

Він також назвав дії США та НАТО агресією та пригрозив “належною відповіддю” з боку РФ.

Чи ви всерйоз розраховували що ми не будемо належним чином реагувати на ваші провокаційні й агресивні дії? – сказав представник держави-терористки.

Чи може РФ завдати ядерного удару по Україні

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, що Сполучені Штати наразі не фіксували жодного переміщення тактичної ядерної зброї "або чогось подібного" після заяви Путіна.

Наразі США не бачать жодних ознак переміщення ядерної зброї РФ на територію Білорусі після заяви Путіна.

До того ж він підкреслив, що у Вашингтоні сприймають всерйоз рішення РФ перемістити ядерну зброю в Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?