Китай це шалено ненавидить. Експерт назвав нову серйозну помилку Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Китай це шалено ненавидить. Експерт назвав нову серйозну помилку Путіна

Китай це шалено ненавидить. Експерт назвав нову серйозну помилку Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін почав лякати світ тим, що розмістить ядерну зброю на території Білорусі. На неочікуване рішення миттєво відреагувала влада Китаю, яка заявила, що виступає проти подібних кроків. За словами старшого офіцера служби зовнішньої розвідки КДБ і ФСБ у відставці Сергія Жирнова, офіційний Пекін шалено ненавидить, коли Путін піднімає тему ядерної зброї.

Джерело: "24 Канал"

Путін припустився нової помилки у відносинах з Китаєм

Експерт звертає увагу на те, що російський диктатор мав лише одного потужного союзника – Китай, однак й з ним встиг зіпсувати відносини.

Ми переконались: все, що робить Путін, – це помилка. Росія впала в економіці, там нема ніякої перспективи. У нього лишався один партнер – це Китай. І тепер він свариться з Китаєм. Потрібно бути або ідіотом, або божевільним, щоб це зробити. Схоже, Путін – божевільний ідіот, – зазначає Сергій Жирнов.

Ядерна зброя завжди була і буде "червоною лінією"для Китаю

Згідно з даними Жирнова, ще декілька місяців тому китайський президент Сі Цзіньпін попередив очільника Кремля про те, що погрози ядерною зброєю є "червоною лінією"для КНР.

Китай шалено ненавидить, коли Путін починає говорити про ядерну зброю. Для Пекіна це "червона лінія". Коли Сі Цзіньпін був в Москві, вони підписали спільну заяву, що сторони не будуть використовувати погрози ядерною зброєю, не будуть застосовувати та поширювати її, – пояснює колишній співробітник КДБ.

Як вважає Жирнов, для офіційного Пекіна це було вкрай важливо.

Саме тому рішення Путіна про розміщення російської ядерної зброї у Білорусі – це виклик Кремля для КНР.

Російський диктатор невдоволений останніми переговорами з Сі Цзіньпіном у Москві, оскільки, цілком можливо, Пекін більше не хоче підтримувати РФ військовою допомогою.

Далі вони підписали багато різних речей, але це була "показуха". Насправді цей візит пройшов не так добре, як очікував Путін. Деякі джерела говорять, що Сі Цзіньпін скоротив програму та поїхав раніше, – зазначає експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?