Розвідка України контролює можливе розміщення ядерної зброї в Білорусі — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка України контролює можливе розміщення ядерної зброї в Білорусі — ГУР

Розвідка України контролює можливе розміщення ядерної зброї в Білорусі — ГУР
Джерело:  online.ua

Українська воєнна розвідка разом зі своїми партнерами контролює розміщення ядерної зброї на території Білорусі та стежить за ситуацією в РФ.

Джерело: ГУР МО

Розвідка контролює ситуацію в Білорусі

Представник української розвідки Андрій Черняк заявив, що ситуація у Білорусі, зокрема розташування російських підрозділів там, знаходиться під контролем.

Контролюємо ситуацію і всередині Росії. Це в пріоритеті не тільки в українських спецслужбах, а й у світового співтовариства. Тотальний контроль. Поки що ми бачимо інформаційну акцію на рівні заяв та слів, не більше, - зазначив він.

Розвідка оцінює, що інформація про плани розмістити ядерну зброю у Білорусі є ще одним шантажем Росії.

Чи є загроза застосування ядерної зброї

Військовий експерт Олександр Коваленко зазначає, що наразі немає ознак того, що РФ планує застосовувати ядерну зброю на полі бою.

Ні, вони його не використають. Ми бачимо, що зараз уже середина березня 2023 року. За цей період скільки було попереджень про застосування Росією ядерної зброї? Використали? Ні. І не використають. Оскільки у сучасній війні навіть сенсу немає використовувати тактичну зброю у зоні бойових дій. Немає жодного сенсу.

Такой крок не змінить ситуацію на передовій, а реакція світової спільноти на такий крок буде потужною. Крім цього експерт зазначає, що такий крок буде для Путіна самогубством на рівні військово-політичного режиму.

Також у армії Російської Федерації більше немає чим "дивувати" на полі бою: все, що вона мала, — уже продемонструвала. Саме тому ніяких несподіванок від РФ очкувати не варто.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?