Патріарх Кіріл назвав Христа і апостолів невдахами: соцмережі вибухнули
Категорія
Світ
Дата публікації

Патріарх Кіріл назвав Христа і апостолів невдахами: соцмережі вибухнули

Патріарх Кіріл назвав Христа і апостолів невдахами: соцмережі вибухнули
Джерело:  RT

Патріарх Російської православної церкви Кіріл назвав Ісуса Христа і святих апостолів групою невдах і лузерів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RT.
«Адже Христос не переконав усіх, хто його слухав. Більше того, в результаті цієї проповіді він закінчив би своє життя на хресті, якби не воскресіння. Тобто, з обивательської точки зору, Христос - це невдаха. Якщо люди не вірять у воскресіння, то чим все закінчилося? Він загинув, його стратили. А святі апостоли? Всі до одного, крім Іоанна Богослова, всі були страчені. Слухайте, це ж група невдах, лузери. Вони все втратили», - сказав патріарх в інтерв'ю пропагандистському російському виданню.

Читайте також: Фото Путіна на честь ювілею його патріарха викликало гнів у мережі
Він також додав, що цінності, які проповідує Церква, зараз «або з ходу відкидаються, або ігноруються».
«Чому? А тому, що ми пропонуємо людям підніматися вгору, йти в гору. А все, що пропонує масова культура сьогодні, це спускатися вниз. Якщо людина живе за голосом інстинкту, якщо на основі інстинкту створюється цивілізація, то, звичайно, більшість піде саме цим шляхом, тому що це набагато легше і простіше, і не треба, як кажуть росіяни, паритися, не потрібно собі створювати труднощі», - зазначив патріарх.
Висловлювання патріарха Киіріла про Ісуса Христа і апостолів підірвали соцмережі.








Як повідомляв ONLINE.UA, патріарх Кіріл на Другому Міжнародному православному студентському форумі познайомився з "православним роботом" Євою, яка викладає школярам інформатику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?