Патріарх Варфоломій сказав Кирилу про намір дати Україні автокефалію
Категорія
Україна
Дата публікації

Патріарх Варфоломій сказав Кирилу про намір дати Україні автокефалію

Патріарх Варфоломій сказав Кирилу про намір дати Україні автокефалію
Джерело:  online.ua

Вселенський патріарх Варфоломій заявив предстоятелю Російської православної церкви патріарху Кирилу, що збирається надати українській Церкві автокефалію, передає ONLINE.UA з посиланням на заяву речника УПЦ КП архиєпископа Євстратія.

"Перші вістки з переговорів на Фанарі: патріарх Кирил не досяг всього, заради чого їхав", - пише він.

За його словами, після зустрічі патріархів до журналістів вийшов митрополит Еммануїл і розповів, що "ми повідомили патріарху про рішення щодо подолання розділення в Україні та надання автокефалії, яке імплементується".

Так, за попередніми даними, підсумок переговорів для України дає підстави для стриманого оптимізму. Зоря наголосив, що "диявол ховається в деталях", тому радіти поки рано.

За словами Євстратія, усі представники Московського патріархату були знервовані та напружені. Очікувалося, що гості залишаться на обід, але вони відразу поїхали.

Нагадаємо, раніше патріарх Сербської православної церкви Іриней застерігає вселенського патріарха Варфоломія від втручання в церковні справи України.

Як повідомляв ONLINE.UA, Іриней надіслав Вселенському патріарху Варфоломію великий лист, в якому написав, що лише Російська церква має канонічне і історичне право на церковну організацію в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?