Пентагон екстрено готує до запуску міжконтинентальну балістичну ракету
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон екстрено готує до запуску міжконтинентальну балістичну ракету

Пентагон екстрено готує до запуску міжконтинентальну балістичну ракету
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони США має намір у найближчі дні провести черговий випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III для перевірки боєготовності зброї ядерного стримування. Про це йдеться в сповіщинні про закриття району для польотів цивільної авіації над Тихим океаном (NOTAM).

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Що відомо про запуску міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III

Згідно з останніми даними, пуск МБР Minuteman III планують здійснити в період з 5 до 6 травня з авіабази Ванденберг у Каліфорнії з полігону на атолі Кваджалейн (Маршаллові острови, центральна частина Тихого океану).Дальність польоту ракети складе 7,77 тисяч км.

Варто звернути увагу на те, що останній пуск МБР Minuteman III із неозброєною головною частиною відбувся 23 лютого 2021 року.

"Тоді ракета пролетіла 6,76 тисяч км та успішно вразила задану ціль на полігоні поблизу атола Кваджалейн. У середньому щорічно проводиться чотири таких пуски американських МБР", - йдеться в повідомленні.

Що відомо про Minuteman III

Minuteman III з дальністю дії 12 тисяч км є єдиною міжконтинентальною балістичною ракетою шахтного базування в складі стратегічних ядерних сил Сполучених Штатів.

Наразі Міністерство оборони США 400 таких ракет, кожна з яких здатна нести до трьох ядерних боєголовок.

За словами представників Пентагону, ці МБР несуть бойове чергування в шахтних пускових установках у позиційних районах поблизу авіабаз Малстром в штаті Монтана, Воррен в штаті Вайомінг і Майнот у штаті Північна Дакота.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?