Пентагон попередив Конгрес про нові проблеми з допомогою для України — АР
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон попередив Конгрес про нові проблеми з допомогою для України — АР

Пентагон, Міноборони США, військова допомога Україні
Джерело:  AP News

Як вдалося дізнатися американським журналістам, Міноборони США попередило Конгрес про те, що у нього закінчуються кошти для заміни озброєнь, які уже надіслали в Україну. Ба більше, зазначається, що Пентагон був змушений уповільнити поповнення запасів окремих українських військ.

Пентагон б’є на сполох на тлі проблем з допомогою Україні

Як попередив фінансовий контролер Пентагону Майкл Маккорд лідерів Палати представників та Сенату, з виділених Конгресом 25,9 млрд доларів на поповнення запасів озброєнь, які передавали Києву, залишилося лише 1,6 млрд доларів.

Ба, більше, повідомляються, що у Вашингтон залишилося близько 5,4 млрд доларів на постачання зброї та техніки зі своїх запасів.

Журналісти звертають увагу на те, що Штати вже вичерпали б ці кошти, якби на початку року Пентагон не зрозумів, що переоцінив уже відправлене обладнання.

За словами інсайдерів, це дало можливість звільнити близько 6,2 млрд доларів.

Маккорд також підтвердив журналістам, що американська влада повністю вичерпала довгострокове фінансування Києва в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, яка надає гроші для укладення контрактів на майбутні постачання озброєнь.

Ми вже були змушені сповільнити поповнення наших власних збройних сил, щоб застрахуватися від невизначеного майбутнього фінансування… Неможливість своєчасного поповнення наших збройних сил може зашкодити боєготовності нашої армії, – йдеться в листі Маккорда.

Що важливо розуміти, без додаткового фінансування офіційний Вашингтон буде вимушений затримати або скоротити постачання для ППО, боєприпасів, безпілотників і обладнання для руйнування і прориву кордонів на тлі контрнаступу ЗСУ та можливого зимового наступу армії РФ.

Що ще відомо про проблеми США з допомогою для України

Тиждень тому у Штатах в останній момент затвердили тимчасовий бюджет, щоб унеможливити шатдаун, однак без коштів на допомогу Україні, щоб збільшити шанси на його ухвалення.

На тлі останніх подій очільник Білого дому Джо Байден закликав республіканців у Конгресі не допустити проблем з допомогою для Києва.

Ба більше, відомо, що Держдеп навіть публічно розкритикував Конгрес за те, що він не схвалив вкрай необхідну допомогу для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?