Кулеба зробив заяву про відсутність допомоги Україні в бюджеті США
Категорія
Україна
Дата публікації

Кулеба зробив заяву про відсутність допомоги Україні в бюджеті США

Кулеба зробив заяву про відсутність допомоги Україні в бюджеті США
Джерело:  online.ua

Підтримка України з боку США продовжиться, незважаючи на відсутність допомоги Києву у тимчасовому бюджеті, затвердженому Конгресом.
Джерело: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

 Кулеба зробив заяву про відсутність допомоги Україні в бюджеті США

Питання в тому, чи є те, що сталося в США, інцидентом або системою. Я думаю, це інцидент, - сказав він.

За його словами, Україна веде дуже ретельні дискусії з обома партіями Конгресу, демократами та республіканцями.

І на тлі можливого шатдауну рішення було прийняте таким, як воно є. Але ми продовжуємо роботу з обома партіями Конгресу, щоб це не повторилося за жодних обставин, - повідомив глава МЗС.

 Кулеба сказав, що у Києві не відчувають, що підтримка з боку США розбилася, бо США розуміють, що на кону в Україні набагато більше, ніж сама Україна. Мова про стабільність та передбачуваність у світі.

І тому я вірю, що ми зможемо знайти потрібні рішення, – додав він.

Чому виникли занепокоєння про військову підтримку

Як повідомлялося, 30 вересня Палата представників Конгресу США 335 голосами проти 91 ухвалила законопроєкт про тимчасове фінансування уряду на 45 днів, який не передбачає виділення коштів на допомогу Україні.

Це було зроблено, щоб уникнути шатдауну — призупинення роботи державних органів США через відсутність бюджетного фінансування.

Після цього президент США Джо Байден заявив, що американська підтримка України в жодному разі не може бути перервана і наголосив, що двопартійна більшість у Палаті представників та Сенаті проголосувала за збереження роботи уряду, запобігаючи “непотрібній кризі, яка завдала б непотрібного болю мільйонам працьовитих американців”.

Нагадаємо, посол України у США Оксана Маркарова раніше повідомила, що наразі нічого не загрожує поставкам зброї і обладнання, які були ухвалені раніше.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?