Байден очікує від Зеленського особистої оцінки ситуації на полі бою — Білий дім
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден очікує від Зеленського особистої оцінки ситуації на полі бою — Білий дім

Байден очікує від Зеленського особистої оцінки ситуації на полі бою — Білий дім
Джерело:  online.ua

За словами речника Ради нацбезпеки при Білому домі Джона Кірбі, американський лідер Джо Байден очікує почути від президента Володимира Зеленського особисту оцінку ситуації щодо розв'язаної Росією злочинної війни проти України. 

Джерело: брифінг Джона Кірбі

Що Байден хоче почути від Зеленського 

Президент з нетерпінням чекає, щоб почути від президента Зеленського про український контрнаступ, а також прогрес, якого вони досягають - свого роду його власну оцінку того, як виглядає ситуація на полі бою, - підкреслив Кірбі.

Речник Ради нацбезпеки також підкреслив, що Байден запевнить Зеленського, що підтримка України з боку США продовжуватиметься, тож українці не повинні хвилюватись про це.

Кірбі зазначив, що зустріч президентів у Білому домі відбуватиметься в "критично важливий час".

Також представник Білого дому підтвердив, що Зеленський під час візиту до Вашингтона планує відвідати Конгрес США.

Для членів Конгресу важливо почути безпосередньо від президента Зеленського все те саме, що почує від нього президент Байден, - підкреслив Кірбі.

Чи готові США передати Україні ракети ATACMS

За словами Джона Кірбі, у Білому домі ще не ухвалили рішення стосовно передачі Україні далекобійних ракет ATACMS.

Кірбі зазначив, що у Сполучених Штатах ведеться довга розмова про надання Україні крилатих ракет великої дальності, і ця дискусія досі триває.

Президент не сказав, що зробить це, але він продовжує хотіти, щоб міжвідомчі органи, міністерство оборони, державний департамент, Рада національної безпеки розглянули питання ATACMS. Вони не знімаються зі столу, - пояснив представник Білого дому.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?