Залужний анонсував гарні новини щодо військової допомоги Україні від західних партнерів
Категорія
Україна
Дата публікації

Залужний анонсував гарні новини щодо військової допомоги Україні від західних партнерів

Залужний анонсував гарні новини щодо військової допомоги Україні від західних партнерів
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів зустріч із військовими зі США та Великої Британії та пообіцяв гарні новини у питанні підтримки України. 

Джерело: Telegram Валерія Залужного

Що відомо про зустріч Залужного із військовими США та Британії 

Детально ознайомив союзників із оперативною обстановкою по всьому фронту. Заслухали командирів та обговорили проблематику, що склалася в угрупованнях військ. Представив наше бачення розвитку подій на передовій, - повідомив головнокомандувач.

Він також обговорив із західними військовими необхідність ЗСУ у поставках боєприпасів, озброєння та військової техніки.

Також, за його словами, сторони зупинилися на питаннях посилення української протиповітряної оборони, додаткового транспорту для евакуації поранених, пошуку шляхів для ремонту техніки та відновлення боєздатності військових частин.

Під час переговорів також були присутні командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа та заступник головнокомандувача ЗСУ генералом Михайло Забродський та глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Що відомо про ситуацію на сході України

За словами речника Генштабу ЗСУ Іллі Євлаша, злочинна армія РФ змінила тактику в районі Куп'янська та Лимана.

Зокрема, кількість ворожих атак значно зменшилась і на цих напрямках навіть спостерігається тиша.

Однак Євлаш підкреслив, що хоча прямих боєвих зіткнень не має, однак злочинна армія РФ продовжує обстріли і здійснює авіаудари.

Успіхів у РФ немає. Противник змінив тактику: замість м'ясних штурмів застосовують артилерію, немає вогневих валів, економлять боєприпаси. Розвідка моніторить підтягування їхніх резервів. Ми повинні бути готові будь-якої миті, - підкреслив речник Генштабу.

Євлаш зазначив, що тільки протягом минулої доби в районі Лиману та Куп'янська зафіксували 514 обстрілів та 11 авіанальотів.

Українськими військовими знищено 48 злочинців з армії РФ, танк Т-72, тягач МТ-ЛБ, артилерійські установки "Мста-Б" та "Мста-С", реактивну систему "Ураган", дві системи "Град", два дрони-камікадзе "Ланцет" та вантажівку з боєприпасами.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?