Чого очікувати від візиту Зеленського до США — дані CNN
Категорія
Політика
Дата публікації

Чого очікувати від візиту Зеленського до США — дані CNN

Чого очікувати від візиту Зеленського до США — дані CNN
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських журналістів, 21 вересня український лідер Володимир Зеленський зустрінеться з усіма американськими сенаторами в Конгресі, де й виступить із промовою. Окрім того, у нього запланована зустріч із президентом США Джо Байденом у Білому домі.

Джерело:  Punchbowl News  і  CNN  з посиланням на своїх інсайдерів у Конгресі

Візит Зеленського до США. ЗМІ дізналися перші подробиці

Журналісти звертають увагу на те, що зустріч президента України із сенаторами організовують лідери обох партій у верхній палаті Конгресу – демократ Чак Шумер і республіканець Мітч Макконелл.

Також вдалося дізнатися, що Володимир Зеленський звернеться до сенаторів о 10:00 ранку за місцевим часом (17:00 за Києвом).

Зеленський не буде виступати на спільному засіданні Конгресу США. Його промові в Сенаті передуватиме закритий брифінг щодо України для сенаторів, запланований на середу. Після заходів у Конгресі президент США Джо Байден прийме українського колегу в Білому домі, що раніше підтвердив його радник із національної безпеки Джейк Салліван.

Чому поїздка Зеленського до США є вкрай важливою просто зараз

Що важливо розуміти, візит українського лідера до Штатів відбувається в той час, як Конгрес США розглядає запит Білого дому на додаткову допомогу Україні в розмірі 23 мільярдів доларів.

Однак, варто зазначити, що його схвалення наразі не можна назвати стовідсотковим, адже в Республіканській партії продовжують сперечатися з приводу цього рішення.

За словами частини правого крила Республіканської партії США на чолі з Дональдом Трампом, офіційний Вашингтон нібито дає Україні занадто багато допомоги.

Поплічник колишнього американського президента вимагають у Білого дому сконцентруватися на внутрішніх проблемах країни.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?