Пентагон відреагував на знищення Україною крейсера "Москва"
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон відреагував на знищення Україною крейсера "Москва"

Пентагон відреагував на знищення Україною крейсера "Москва"
Джерело:  online.ua

Речник Пентагону Джон Кірбі офіційно повідомив, що наразі команда американського лідера Джо Байдена не має достатньо даних, щоб підтвердити, що спричинило вибух на російському крейсері "Москва", однак розглядає версію, що це була українська ракета.

Джерело:  MSNBC

У Міноборони США прокоментували знищення крейсера "Москва"

Ми знаємо, що він зазнав вибуху. Зі знімків, які є у нашому розпорядженні, вибух виглядає серйозним. Ми не знаємо, що стало причиною того вибуху... Ми бачили повідомлення в соцмережах, що, можливо, це була українська ракета берегової оборони, яка вразила його. Ми не можемо цього виключати, просто зараз у нас недостатньо інформації, -  заявив Джон Кірбі, зазначивши, що після вибуху корабель рухався на власному ходу, ймовірно, у порт Севастополя.

Нагадаємо, 13 квітня очільник Одеської ОВА повідомили, що українськими протикорабельними ракетами "Нептун" ЗСУ вразили ракетний крейсер "Москва" Чорноморського флоту РФ.

Відомо, що рятувати "Москву" кинулися 4 російські технічні судна - все це відбувалося районі близько 20 морських миль від острова Зміїний.

14 квітня російська влада підтвердила, що ракетний крейсер "Москва" горить, але про причини пожежі там не повідомили – чомусь "здетонував боєзапас".

Міноборони РФ стверджує, що крейсер "Москва" – на плаву, а Оперативне командування "Південь" заявило, що він потонув.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?