Пентагон виступив з заявою щодо ПВК Вагнер та війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон виступив з заявою щодо ПВК Вагнер та війни в Україні

Пентагон виступив з заявою щодо ПВК Вагнер та війни в Україні
Джерело:  online.ua

Речник Міністерства оборони США бригадний генерал Патрик Райдер офіційно підтвердив, що бойовики із Групи "Вагнера" більше не є чинником у війні Росії проти України.

Джерело: Пентагон

Пентагон оцінив подальшу роль Вагнера у війні з Україною

Як зазначає спікер Міноборони США, роль ПВК "Вагнера" як бойової сили "значною мірою за всіма намірами і цілями більше не є чинником на полі бою в Україні".

Патрик Райдер звернув увагу на те, що після заколоту групи Вагнера два місяці тому в Росії ці сили фактично вивели з-під Бахмута та полю бою загалом.

Але, за всіма ознаками, їхня бойова ефективність зменшилася. І вони більше не є суттєвим фактором, коли мова йде про конфлікт всередині України, - додав він.

За словами представника Пентагону, "вагнерівці", по суті, "були найефективнішими бойовими силами Росії на полі бою" в Україні.

В Україні та Польщі озвучили попередження щодо Групи Вагнер

На переконання глави держави Володимира Зеленського, найманці ПВК "Вагнер" після смерті свого ватажка Євгена Пригожина можуть становити загрозу не лише для України, а й для Росії з Білоруссю, а також для Польщі.

Напевно, 20 тисяч, – по-моєму, це те, що залишилося від "вагнерівців", – 20 тисяч неконтрольованих людей. Тут треба подумати, для кого це страшніше: для України, для Білорусі, для Польщі, а може, для Росії. Ніхто не знає, — зазначив український лідер.

Як зазначає прем’єр Польщі Матеуш Моравецький, міжнародна спільнота не може недооцінювати ризик від Групи "Вагнера".

Він звертає увагу на те, що кураторство над вагнерівцями переходить безпосередньо до очільника Кремля.

Нехай кожен тепер сам для себе відповість, чи є група Вагнера, яка дислокується в Білорусі, більшою чи меншою загрозою, – додав польський політик.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?