Пентагон заявив про ефективне застосування ЗСУ касетних боєприпасів та Storm Shadows
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон заявив про ефективне застосування ЗСУ касетних боєприпасів та Storm Shadows

Пентагон заявив про ефективне застосування ЗСУ касетних боєприпасів та Storm Shadows
Джерело:  online.ua

Українські військові ефективно застосовують касетні боєприпаси. Окрім цього в ЗСУ вже є ракети великої дальності Storm Shadow, які вони також відповідально використовують.

Джерело: Міністерство оборони США

Ефективне застосування ЗСУ касетних боєприпасів

У Пентагоні оцінюють ефективне та відповідальне використання українськими бійцями у боротьбі з російськими окупантами касетних боєприпасів, які передала американська сторона у рамках військової допомоги.

З точки зору спостереження, як вони використовують касетні боєприпаси та у яких місцях - ми вважаємо, що вони застосовують їх ефективно та відповідально, - заявила речниця Пентагону Сабріна Сінгх.

Також представниця Міноборони Штатів звернула увагу, що військовослужбовці ЗСУ вміло користуються можливостями таких далекобійних ракет, як Storm Shadow, а також їхніх аналогів, які раніше були надані Україні західними союзниками та країнами-партнерами.

При цьому представниця Пентагону нічого не сказала щодо потенційного надання Силам оборони американських ракет ATACMS.

У Пентагоні також висловилися про хід контрнаступу ЗСУ. Так, за словами Сінгх, у Штатах бачать, як "досягнуто певного прогресу" українськими бійцями в цій кампанії.

Зараз ми зосереджені на тому, щоб переконатися, що Україна має все необхідне для ведення бойових дій, а це — надання безпекової допомоги, коли ми можемо і в тому обсязі, в якому ми можемо, — додала речниця.

Передача Україні ще більшої кількості касетних боєприпасів від США

За інформацією The New York Time, США найближчим часом можуть передати українським військовим нову партію касетних боєприпасів.

Через два місяці після того, як Сполучені Штати відправили перший транш боєприпасів в Україну, щоб переконатися, що боєприпаси у її військ не закінчаться, троє американських чиновників заявили, що адміністрація Байдена планує надіслати більше незабаром, — зазначають автори матеріалу.

За інформацією видання із посиланням на українських військових, надання касетних боєприпасів виявилось дуже ефективним у підтримці контрнаступу ЗСУ.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?