П'єр Карден помер у Франції: чим запам'ятався легенда модельного бізнесу
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

П'єр Карден помер у Франції: чим запам'ятався легенда модельного бізнесу

П'єр Карден помер у Франції: чим запам'ятався легенда модельного бізнесу
Джерело:  online.ua

У вівторок, 29 грудня, стало відомо про смерть легендарного кутюр'є П'єра Кардена. Модельєр помер неподалік від Парижа на 99 році життя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал BFMTV.

За оприлюдненими подробицями, його життя обірвалося в Американському шпиталі в передмісті французької столиці.

"Помер відомий кутюр'є П'єр Карден, останнім велике ім'я золотого століття французького haute couture. Стиліста, футуристичні створення якого потрясли 1960-і роки, було 98 років", - заявив телеканал.

Слід нагадати, що Карден увійшов до п'ятірки найбільш відомих представників Франції у світі — разом з експрезидентом Шарлем де Голлем. Станом на кінець життя статки його мережі сягали близько 800 мільйонів доларів США, компанії були присутні у 100 країнах світу.

Кутюр'є народився неподалік від Венеції, однак згодом його батьки — дрібні землевласники — емігрували до Франції на сході італійського фашизму. У 1947 він очолював ательє моди "Крістіан Діор", а за три роки заснував власний дім моди "П'єр Карден".

Карден був відомий своїм внеском у розвиток "прет-а-порте" - моделі готового одягу, створеного модельєрами. Він першим з великих кутюр'є вдався до цього поширеного серед простих людей формату й отримав виключення з лав Синдикату високої моди, оскільки підхід суперечить поняттю "от кутюр" - ексклюзивному створенню високоякісного одягу.

Водночас Карден став першим кутюр'є, якого обрала до своїх лав Французька академія образотворчих мистецтв.

Як повідомляв ONLINE.UA, міжнародний дослідницький інститут Pantone нарешті назвав два головних кольори 2021 року. Ними стали Pantone 17-5104 Ultimate Grey ("Бездоганний сірий") та позитивний жовтий Pantone 13-0647 Illuminating ("Запалюючий"). Варто звернути увагу на те, що цей цікавий тандем прийшов на зміну Classic Blue, який був названий кольором року, що минає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?