Перебуває у комі: Макрон зробив несподівану заяву про НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Перебуває у комі: Макрон зробив несподівану заяву про НАТО

Перебуває у комі: Макрон зробив несподівану заяву про НАТО

Французький президент Еммануель Макрон розкритикував сьогоденний підхід адміністрації США до взаємин у НАТО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

На його думку, Альянс наразі "перебуває у комі". Він також порівняв ситуацію зі "смертю мозку НАТО".

Державний лідер вважає, що його американський колега Дональд Трамп "не поділяє нашої ідеї європейського проєкту". Зокрема, Сполучені Штати наразі "повертаються до нас спиною".

Макрон навів приклад - раптовий вихід американських військ із зони конфлікту у Сирії. Трамп оголосив про своє рішення без жодної комунікації чи нарад з країнами-союзницями, проте наказ мав глобальне значення.

Президент зазначив, що Європа повинна "переосмислити те, чим є НАТО у світлі зобов'язань Сполучених Штатів".

Нагадаємо, рішення Трампа про вихід з САР призвело до військової операції Туреччини проти курдів та стало несподіванкою навіть у США.

Як повідомляв ONLINE.UA, Еммануель Макрон нещодавно припустив досить грубу заяву про українських мігрантів у Франції, які сколочуються у "банди". Його розкритикувала місцева опозиція, звинувативши у спробі отримати підтримку правого крила електорату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?