Переговори по Донбасу: в ОРДЛО повідомили про важливе рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори по Донбасу: в ОРДЛО повідомили про важливе рішення

Переговори по Донбасу: в ОРДЛО повідомили про важливе рішення
Джерело:  online.ua

Контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі продовжить переговори, незважаючи на коронавірус. Засідання ТКГ, на якому планували підписати угоду про створення консультативної ради, відбудеться у відеоформаті 26 березня. Про це повідомив представник так званої "ЛНР" в політичній підгрупі Родіон Мірошник, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Засідання контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі пройде в форматі відеоконференції. Засідання робочих груп за графіком будуть проходити з понеділка по середу. Підсумки засідань будуть підведені на контактній групі, яка запланована на четвер", - йдеться в повідомленні Мірошника.

Нагадаємо, в ході попереднього засідання контактної групи в Мінську, яке відбулося 11 березня, сторони попередньо домовилися створити новий механізм врегулювання ситуації на Донбасі - так звану консультативну раду, яка повинна стати "діалоговим майданчиком для сторін конфлікту". Це рішення повинні затвердити на наступному засіданні ТКГ в Мінську, яке і вирішили провести в онлайн-форматі через коронавірус.

Слід зазначити, що рішення України створити консультаційну раду з ОРДЛО викликало протестну реакцію в парламенті. Деякі народні обранці з президентської фракції "Слуга народу" виступили проти її створення і звернулися до глави держави Володимира Зеленського з проханням не допустити реалізацію оприлюднених рішень по створенню консультативної групи з путінськими бойовиками.

Справа в тому, що бойовики ОРДЛО розцінили створення консультативної ради "як згоду Києва почати прямий діалог з так званою "владою "Донбасу". Представник РФ Козак також заявив, що новий "механізм врегулювання" на Донбасі передбачає створення "переговорного майданчику за участю країн нормандського формату і сторін конфлікту", натякнувши на те, що українська влада нібито "вирішила сісти за стіл переговорів з бойовиками". У Кремлі привітали ці домовленості.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак пояснив, що документ про створення консультаційної ради з ОРДЛО в політичній підгрупі ТКГ по Донбасу поки є лише декларативним, а не остаточним. Його можуть затвердити 25 березня на наступній зустрічі в Мінську. Він запевнив, що Київ не збирається сідати за стіл переговорів з бойовиками - учасниками ради стануть жителі окупованого Донбасу, які не брали в руки зброю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що журналісти, звільнені з російського полону і волонтери записали відеозвернення до глави держави Володимира Зеленського  з проханням не включати в переговорний процес в Мінську представників ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?