Переговори Порошенко з генсеком ООН: про що вдалося домовитися
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори Порошенко з генсеком ООН: про що вдалося домовитися

Переговори Порошенко з генсеком ООН: про що вдалося домовитися
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко провів переговори з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешом. Вказано, що сторони проаналізували останній розвиток подій на Донбасі і перспективи залучення миротворців ООН для врегулювання ситуації.

Про це повідомила прес-служба глави української держави, передає ONLINE.UA.

"Співрозмовники докладно обговорили останній розвиток подій на Донбасі і перспективи подальшого залучення ООН для врегулювання ситуації, зокрема шляхом розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на окупованому Донбасі", - йдеться в повідомленні.

 Також вказано, що Порошенко і Гуттереш особливу увагу акцентували на діях російської сторони в районі Азовського моря і Керченської протоки. Окрім того, сторони домовилися координувати зусилля з метою якнайшвидшого звільнення українських політв'язнів з російських в'язниць.

Нагадаємо, що раніше Петро Порошенко закликав турецького колегу Реджепа Таїпа Ердогана посприяти у звільненні українських громадян – політичних бранців Кремля.

Як повідомляв  ONLINE.UA, після прохання Порошенко Міністерство закордонних справ Туреччини запросило повний список українських політв’язнів, адже Ердоган пообіцяв, що "поговорить з Володимиром Путіним", щоб вирішити це питання найближчим часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?