Переговори про далекобійні ракети йдуть на різних рівнях — Подоляк
Категорія
Україна
Дата публікації

Переговори про далекобійні ракети йдуть на різних рівнях — Подоляк

Переговори про далекобійні ракети йдуть на різних рівнях — Подоляк
Джерело:  online.ua

Переговори про далекобійні ракети йдуть на різних рівнях. Також набирає обертів виробництво української далекобійної зброї – як ракет, так і дронів.

Джерело: 24 канал

Переговори про далекобійні ракети йдуть на різних рівнях

Україна продовжує переговори із західними союзниками щодо передачі ЗСУ далекобійних ракет. І не виключено, що вони можуть з'явитися на озброєнні Сил оборони вже найближчим часом.

Водночас набирає обертів виробництво власної далекобійної зброї – як ракет, так і дронів. Про це розповів радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він оптимістично оцінює перспективи передачі західними союзниками далекобійних ракет, що дозволять ефективніше знищувати живу силу, техніку та озброєння російських окупантів.

Відповідні переговори на різних рівнях ідуть. Вони вкрай інтенсивні. Президент особисто опікується цим. Я думаю, що ми все ж таки будемо найближчим часом мати далекобійні ракети – партнерські, – зазначив Подоляк.

До того ж, підкреслив представник Офісу президента, набирає обертів і власне виробництво далекобійної зброї. Україна нині виробляє як дрони, здатні долати великі відстані, так і певні ракети. Поки їх виробляється замало, адже Україні потрібні сотні ракет, здатних уражати цілі на всій окупованій частині України.

Порівняно з початком війни, нині ми з вами практично маємо абсолютно переоснащену українську армію. І цей процес продовжується, – наголосив Подоляк.

Далекобійні ракети дадуть змогу українським воїнам суттєво знизити боєздатність окупаційної армії завдяки нищівним ударам по тиловій інфраструктурі загарбників, а також транспортних вузлах, що вплине на здатність ворога підвозити на передову резерви та ресурси.

Також на Банковій розраховують, що союзники передадуть Україні усі види зброї, зокрема далекобійні ракети у достатній кількості.

Поки процес просувається повільно з кількох причин. Однією з них є невіра Заходу в те, що Україна здатна буде ефективно протистояти агресору впродовж уже 19 місяців.

Сповільнювальним фактором виявилася і відсутність у минулому співпраці між Україною та країнами Заходу у військових технологіях. Адже українська армія раніше використовувала переважно стару техніку радянського виробництва. Перехід на стандарти НАТО ж активно відбувається лише зараз, в умовах повномасштабної агресії.

До того ж, переконаний Подоляк, західні партнери довго вагаються перед ухваленням рішень про передачу українській армії тих чи інших озброєнь, переважно через побоювання, що українські воїни не зможуть використовувати їх відповідально.

Консервативне мислення свідчить про те, чи можемо ми гарантувати, що ця зброя не використовуватиметься по території Росії. Безумовно, ми це гарантуємо, адже ми дотримуємося міжнародних нормативів, конвенцій, типу ведення війни. Ми ж не Росія,– заявив радник керівника ОП.

На його переконання, на темпи постачання зброї впливає "переформатування глобального політичного простору", яке, вважає Подоляк, полягає у тому, аби "поставити хрест на існуванні Росії" у її поточному вигляді.

Він нагадав, що РФ багато років фінансувала певні програми та вкладалася у те, щоб інтегруватися у глобальну економіку. Не в останню чергу також Кремль виділяв кошти на інформаційні програми та мережі проросійського лобі у різних країнах, на різних рівнях та ринках. І процес позбавлення від цього – складний і тривалий.

Україна тестує нову зброю

В Україні почали тестувати різну далекобійну та високоточну зброю. На відміну від країни-агресора Росії, наша держава при виборі озброєння віддає перевагу сучасності, технологічності й найвищій точності.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у ефірі національного телемарафону у п'ятницю, 1 вересня. За його словами, зброя, яку вже використовують для тестування, дуже високої якості.

Юсов зазначив, що країні-агресору має бути приємно, що на її територію летітимуть новітні розробки.

У нас немає такої розкоші, як завалювати територію Росії різним мотлохом. Тобто ця зброя надзвичайно якісна. Я думаю, ворогові має бути приємно, що такі сучасні розробки летять на його територію. Зрештою, вони ж на щось розраховували, коли нападали на Україну. Тому, так, високоточна, високоефективна (зброя. – Ред), – додав представник ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?