Переговори про Нагірний Карабах: до чого дійшли Азербайджан і Вірменія
Категорія
Світ
Дата публікації

Переговори про Нагірний Карабах: до чого дійшли Азербайджан і Вірменія

Переговори про Нагірний Карабах: до чого дійшли Азербайджан і Вірменія
Джерело:  online.ua

Азербайджанська та вірменська влада провели переговори з приводу врегулювання конфронтації за Нагірний Карабах. Представники сторін зустрілися у Росії, яка згідно з попередніми домовленостями, виступає посередником. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

Лідери країн за підсумками зустрічі виступили з офіційною заявою. Баку та Єреван узгодили створення робочої групи на рівні заступників прем'єр-міністрів, вона займатиметься вирішенням економічних і транспортних проблем у регіоні.

У майбутньому також з'являться робочі експертні підгрупи, які розроблятимуть план з конкретних кроків.
Вже до 1 березня 2021 року представники робочої групи створить перелік і графік відновлення транспортної інфраструктури. Перш за все йдеться про об'єкти, необхідні для міжнародних перевезень через території Азербайджану та Вірменії.

Азербайджанський лідер Ільхам Алієв назвав розблокування транспортних шляхів такою ідеєю, що відповідає інтересам обох сторін. Заява ж після переговорів "підводить риску під тим, що відбувалося минулого року".

Баку вдалося уперше за останні 30 років організувати сполучення з Нахічеванською Автономною Республікою. Вірменія тим часом матиме залізничний вихід до Ірану та Росію через Азербайджан.

Вірменський прем'єр Нікол Пашинян оголосив, "реалізація досягнутих в Москві домовленостей може змінити економічний образ і вигляд регіону, а економічні нововведення можуть привести до ще більш надійних гарантій безпеки"

Як повідомляв ONLINE.UA, вірменський лідер Нікол Пашинян терміново звернувся до нації через масштабні протести в країні. Він заявив, що готовий піти у відставку, як того вимагає народ, але тільки після дострокових парламентських виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?