Переговори в "нормандському форматі" та "мінський процес" поставлено на паузу - Геращенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори в "нормандському форматі" та "мінський процес" поставлено на паузу - Геращенко

Переговори в "нормандському форматі" та "мінський процес" поставлено на паузу - Геращенко
Джерело:  online.ua

Переговори в "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) і "мінський процес" фактично поставлено на паузу через майбутні вибори у Німеччині та Франції.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook.

"Німеччина входить у період виборів, що відбудуться у вересні. У Франції в найближчі місяці тільки формуватиметься новий кабінет новообраного президента і їм буде не до зовнішньої політики, принаймні, не до Донбасу. В США так само ще тільки формуються структури, які відповідають за певні напрямки зовнішньої політики . Путін все це використовує, тому "нормандський формат" , фактично, поставлений на певну паузу, й це напряму впливає на мінський формат, похідний від нормандського", - написала Геращенко.

Читайте також: Спочатку доступ України до кордону, а потім вибори - Меркель на зустрічі з Путіним

Перший заступник голови ВР також додала, що питання, які Україна намагається вирішувати в Мінську і які є заблокованими, поки що залишаться в тому ж стані.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін заявив, що ключовими темами переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Сочі були: боротьба з тероризмом, ситуація на Близькому Сході та реалізація Мінських домовленостей по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?