Реалізація "Мінська-2" і боротьба з тероризмом: Путін розповів, про що говорив з Меркель в Сочі
Категорія
Політика
Дата публікації

Реалізація "Мінська-2" і боротьба з тероризмом: Путін розповів, про що говорив з Меркель в Сочі

Реалізація "Мінська-2" і боротьба з тероризмом: Путін розповів, про що говорив з Меркель в Сочі
Джерело:  РІА Новини

Президент Росії Володимир Путін заявив, що ключовими темами переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Сочі були: боротьба з тероризмом, ситуація на Близькому Сході та реалізація Мінських домовленостей по Донбасу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

Російський лідер відзначив, що "незважаючи на відомі політичні складнощі і коливання глобальної економічної кон'юнктури"обсяг товарообігу між РФ і Німеччиною збільшився на 43% за січень-лютий 2017 року.

"Ми говорили і про ситуацію в Україні, яка викликає серйозну заклопотаність. Ми з пані Меркель знаходимося в постійному контакті і з іншими учасниками "нормандського формату", - підкреслив Путін та заявив, що Москва і Берлін виступають за "неухильне виконання Мінських угод".

Також президент Росії зазначив, що "ніхто не відділяв Донбас від України", і що це робить "за допомогою блокади сама українська влада".

Читайте також: Путін поскаржився Меркель і Олланду на блокаду Донбасу

В той же час, Меркель назвала переговори з Путіним "інтенсивними" та нагадала, що перемир'я в Україні має істотне значення для врегулювання ситуації в країні. Також вона прокоментувала загибель патрульного ОБСЄ.

"Робота ОБСЄ має величезне значення, і звичайно, сумно, що ті люди, які виступають за деескалацію конфліктів, стали жертвою цих конфліктів. Ми повинні зробити все для того, щоб вирішити цю проблему. На жаль, великого прогресу ще немає... знову і знову доводиться говорити про те, що нам потрібно перемир'я, потім вже підуть політичні кроки... перемир'я, звичайно, має істотне значення", - цитує російське видання слова канцлера.

Меркель також заявила, що укладання нових угод по врегулюванню ситуації в Україні недоцільно, і що після виконання Мінських домовленостей вона "сподівається на зняття санкцій з Росії".

Також лідери обговорили ситуацію в Сирії. Так, Путін заявив, що Кремль виступає за "ретельне розслідування подій в Хан-Шейхуні", де в результаті хімічної атаки загинуло біля сотні людей, та що винні в інциденті мають бути покарані.

Читайте також: Хімічна атака в Сирії: Асад застосував бомби радянського виробництва - правозахисники

"Ми також поговорили про ситуацію в Сирії. Я як федеральний канцлер зазначила, що ми хочемо зробити все можливе, щоб підтримати перемир'я, припинення вогню для того, щоб допомогти людям. Це, мені здається, підхід, яким ми можемо слідувати", - також процитували "РИА Новости" слова Меркель.

Крім іншого, Путін відповів на критику західних політиків щодо дій російських правоохоронців на мітингах: "Правоохоронні органи Росії ведуть себе набагато стриманіше і ліберально, ніж їх колеги в деяких європейських країнах, де застосовується сльозогінний газ для розгону демонстрантів і кийки. У нас поки, слава Богу, цього не треба було".

Читайте також: У Трампа різко прокоментували масові затримання на мітингах в Росії

Президент Росії також заявив про невтручання РФ у вибори президента США, назвавши їх "нічим не підтвердженими чутками, які використовуються у внутрішньополітичній американській боротьбі".

"На жаль, ми спостерігаємо прямо протилежні речі, протягом багатьох років спостерігаємо спроби впливу на внутрішньополітичні процеси в Росії. І через так звані неурядові організації, і безпосередньо", - заявив Путін.

Як повідомляв ONLINE.UA, ввечері 2 травня Володимир Путін також проведе телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?