Перехворіють 10 мільйонів українців: у Авакова знову почали бити на сполох
Категорія
Україна
Дата публікації

Перехворіють 10 мільйонів українців: у Авакова знову почали бити на сполох

Перехворіють 10 мільйонів українців: у Авакова знову почали бити на сполох
Джерело:  24 канал

Член команди очільника МВС Арсена Авакова та його заступник Антон Геращенко звернув увагу на те, що в нашій країні невпинно та стрімко зростає кількість хворих на COVID-19. Зокрема, за 25 листопада виявили понад 15 тисяч нових інфікованих. За словами чиновника, якщо не почати вживати більш жорсткі заходи, то до лютого 2021 року на коронавірус перехворіють 10 мільйонів українців. Представник Арсена Авакова нагадав, що загалом з початку епідемії в Україні виявили понад 670 тисяч хворих. З них померли – більше, ніж 11 700. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Зараз є величезна хвиля захворюваності, тому якщо нічого не робити, то до лютого в нас перехворіють 10 мільйонів людей", – запевняє Геращенко.

Що важливо розуміти, 26 листопада глава МВС Арсен Аваков закликав команду укранського лідера Володимира Зеленського запровадити тотальний карантин в Україні якомога швидше. За його словами, Кабмін вже готує програми компенсацій для бізнесу.

На переконання Антона Геращенка, під час наступного засідання уряду це питання знову винесуть для ухвалення рішення. Як стверджує чиновник, якщо буде голосування за оголошення жорсткого локдауну, то очільник МВС голосуватиме за це.

"Карантин з пакетом компенсацій для малого та середнього бізнесу, для найманих працівників. Але у тих випадках, коли бізнес буде обмежений у своїй діяльності", – каже посадовець.

Окрім того, Антон Геращенко нагадав, що у жовтні було засідання уряду, під час якого вирішувалося питання карантину вихідного дня. Тоді глави МВС, Мінкульту та міністр цифрової трансформації заявляли, що вважають всі запроваджені заходи недостатньо ефективним.

"Але вони були в меншості. Можливо, зараз через таку публічну заяву очільника МВС до нього прислухаються інші міністри і приймуть виважене рішення", – заявив представник Арсена Авакова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нещодавно в Раді заявили про ймовірну відставку чинного очільника МОЗ Максима Степанова. Представниця ВРУ розповіла, хто може очолити українське відомство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?