Стало відомо, хто може очолити МОЗ замість Максима Степанова
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, хто може очолити МОЗ замість Максима Степанова

Стало відомо, хто може очолити МОЗ замість Максима Степанова
Джерело:  24 канал

Через стрімке погіршення ситуації з пандемією коронавірусу чимало українських ЗМІ, посилаючись на свої анонімні джерела, почали писати про ймовірну відставку очільника Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова. Ба більше, ще 17 листопада нардеп Ярослав Железняк, а також волонтерка Оксана Сухорукова повідомили, що Офіс президента спільно з урядом вже погодили відставку Степанова. За словами політиків, останній зразу ж пішов на самоізоляцію після того, як не зміг знайти голоси на свою підтримку серед колег. Уже 26 листопада членкиня комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, представниця фракції "Голос" Ольга Стефанішина заявила, що ВРУ може зібратись вже наступного тижня. Окрім того, вона припустила, що на заміну чинному міністрові партія монобільшості висуватиме головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Як стверджує політикиня, чимало народних обранців підтримують відставку Степанова. Вона нагадала, що останову про його звільнення майже 100 нардепів підписали ще влітку. "Голос" мав намір ще на цьому тижні зібрати позачергове засідання для розгляду питання його звільнення.

"Зараз, на жаль, багато депутатів хворіють. Ми сподіваємось, що наступного тижня Рада збереться і постанову про відставку Степанова вже винесуть на розгляд", – підкреслила Стефанішина.

Політикиня запевняє, що на тлі Степанова "будь-який міністр буде ефективним". За її словами, останній за 9 місяців на посаді нічого не зробив. Окрім того, представниця ВРУ нагадала, що Віктор Ляшко працює в МОЗ вже майже рік, його діяльність також оцінюватимуть. На запитання журналістки, чи Ляшко буде ефективнішим, ніж Степанов, нардепка відповіла: "Ми це побачимо".

"Партія влади та монобільшості пропонуватиме ті кандидатури, які розглядатимуть замість Степанова і це буде на їхній відповідальності", – зазначила вона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Мінінфраструктури оперативно спростували чутки про ймовірне звільнення міністра Владислава Криклія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?