Перемир’я на Донбасі: штаб ООС повідомив чудові новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Перемир’я на Донбасі: штаб ООС повідомив чудові новини

Перемир’я на Донбасі: штаб ООС повідомив чудові новини
Джерело:  online.ua

З опівночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню, про який домовились на засіданні Тристоронньої контактної групи - проросійські сили порушили домовленості буквально зразу ж. Попри це Штаб ООС повідомив прекрасну новину, яка не може не тішити, - наголошується, що від початку повного і всеосяжного режиму припинення вогню, який вступив в силу з 27 липня, не було жодного загиблого чи пораненого військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву штаб ООС.

"Від початку доби 29 липня зафіксовано один постріл з підствольного гранатомету з боку противника поблизу Новолуганського. Постріл був не прицільним, тому українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. У середу офіцери цивільно-військового співробітництва доставили та передали благодійну допомогу від волонтерів дитячому дошкільному закладу та малозабезпеченим сім’ям Чермалика, що на Приазов’ї, а військовослужбовці взяли участь у підготовці меморіалу Воїнам АТО до Дня визволення Авдіївки", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак також доповів главі держави Володимиру Зеленському, що режим припинення вогню виконується з обох сторін, поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру. За його словами, від початку дії режиму повного та всеосяжного припинення вогню не було жодного пораненого та загиблого.

Варто також звернути увагу на те, що міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков продовжує переконувати, що обстріли з боку проросійських бойовиків після оголошення режиму перемир’я є випадками порушення саме режиму тиші, але не означають порушення перемир’я як такого.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 липня презиеднт України Володимир Зеленський утворив військово-цивільну адміністрацію в місті Сєвєродонецьку, що у Луганській області. Варто звернути увагу на те, що до цього він утворив ВЦА у місті Лисичанську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?